top of page

Chef Martin Zupanc –
Od melodij do okusov, zmeraj s srcem

Pred trobento, pred nazivi je bil fant, ki je ustvarjal v topli kuhinji in se učil čarovnije domače hrane. Čeprav je najprej študiral glasbo, ga je resnično klicala kuhinja - ne oder.

Martin je svoje znanje brusil v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami po Sloveniji in Avstriji, se učil natančnosti, potrpežljivosti in poezije okusa. Leta 2023 mu je njegova strast prinesla 2. mesto na Evropskem tekmovanju mladih kuharjev v Italiji.

Čeprav je bil med zvezdami, je vedel, kam ga vleče. V Bohinj, kjer je obkrožen z gorami in spomini, ki so ga oblikovali, Zdaj slovenskim jedem vdihuje novo življenje — združuje tradicijo s svojim obsežnim znanjem.

Vsak krožnik, ki ga postreže, je tihi poklon domu.

Meni

dnevno kosilo

Postreženo vsak dan med 12.00 in 16.00. Vse jedi na jedilniku se lahko spremenijo glede na sezono in razpoložljivost.



HLADNE PREDJEDI




Telečja pašteta z domačim kruhom

9,00 €



Hišni narezek, vložnine, skuta in kruh

16,00 €




JUHE IN ENOLONČNICE




Krepka goveja juha z zakuho

5,00 €



Gobova juha

6,70 €

Vegetarian


Ričet

9,50 €

Dodatki

With homemade sausage

1,5 €



GLAVNE JEDI




Skutini cmoki v zelenjavni omaki

13,50 €



Domača klobasa s praženim krompirjem in gorčično omako

16,50 €



Svinjska pečenka, pražen krompir s čebulo, zelenjava

16,50 €



File postrvi s polento in kremno ribjo omako

18,00 €



Hrustljavo ocvrt piščanec s krompirjevimi krhlji

15,50 €




FOR OUR YOUNGEST




Testenine bolonjez

7,50 €



Ocvrti piščančji filejčki

7,50 €




SALADS




Salad plate with chicken or trout or goat cheese

13,00 €



Mešana solata

5,00 €

Vegetarian



SLADICE




Jabolčni zavitek

6,00 €

Vegetarian


Kruhov puding

7,00 €

Vegetarian


Čokoladni ganache

7,00 €

Vegetarian

bottom of page