
Chef Martin Zupanc –
Od melodij do okusov, zmeraj s srcem
Pred trobento, pred nazivi je bil fant, ki je ustvarjal v topli kuhinji in se učil čarovnije domače hrane. Čeprav je najprej študiral glasbo, ga je resnično klicala kuhinja - ne oder.
Martin je svoje znanje brusil v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami po Sloveniji in Avstriji, se učil natančnosti, potrpežljivosti in poezije okusa. Leta 2023 mu je njegova strast prinesla 2. mesto na Evropskem tekmovanju mladih kuharjev v Italiji.
Čeprav je bil med zvezdami, je vedel, kam ga vleče. V Bohinj, kjer je obkrožen z gorami in spomini, ki so ga oblikovali, Zdaj slovenskim jedem vdihuje novo življenje — združuje tradicijo s svojim obsežnim znanjem.
Vsak krožnik, ki ga postreže, je tihi poklon domu.
Meni

dnevno kosilo
Postreženo vsak dan med 12.00 in 16.00. Vse jedi na jedilniku se lahko spremenijo glede na sezono in razpoložljivost.
HLADNE PREDJEDI
Telečja pašteta z domačim kruhom
9,00 €
Hišni narezek, vložnine, skuta in kruh
16,00 €
JUHE IN ENOLONČNICE
Krepka goveja juha z zakuho
5,00 €
Gobova juha
6,70 €
Ričet
9,50 €
Dodatki
With homemade sausage
1,5 €GLAVNE JEDI
Skutini cmoki v zelenjavni omaki
13,50 €
Domača klobasa s praženim krompirjem in gorčično omako
16,50 €
Svinjska pečenka, pražen krompir s čebulo, zelenjava
16,50 €
File postrvi s polento in kremno ribjo omako
18,00 €
Hrustljavo ocvrt piščanec s krompirjevimi krhlji
15,50 €
FOR OUR YOUNGEST
Testenine bolonjez
7,50 €
Ocvrti piščančji filejčki
7,50 €
SALADS
Salad plate with chicken or trout or goat cheese
13,00 €
Mešana solata
5,00 €
SLADICE
Jabolčni zavitek
6,00 €
Kruhov puding
7,00 €
Čokoladni ganache
7,00 €